KÁVA NA FILTR

Pro světleji pražená kávová zrna se snažíme vybrat kávy se zajímavým chuťovým profilem. Tyto kávy vyniknou zejména při přípravě alternativními metodami, jako jsou french press, aeropress, vacuum pot a další. Samozřejmě milovníci ovocných chutí s lehčím tělem, si je můžou dopřát i na espresso.  

Barcelona, Castillo

NOVINKA

100% arabika Kolumbie

Káva má výrazné ovocité tělo s chutí zeleného jablka dobarvenou příjemnou nasládlou dochutí medu a vanilky. Tuto kávu si vychutnáte zejména alternativními přípravami kávy jako je french press nebo vacuum pot.

Datum pražení: 28. 8. 2020

Zvolte si variantu:

Cena od 200,00 Kč
Please select variants first

POPIS PRODUKTU

Oblast: Risaralda, Kolumbie

Farma: Barcelona

Nadmořská výška: 1680 - 1757 m n. m.

Odrůda: Castillo

Zpracování: Promyté

Sklizeň: Září 2019

Certifikace: Káva z rukou farmáře - mikrolot

SCAA: 85

Profil pražení: vyprofilované světlejší, filtr


HISTORIE FARMY

Tato farma ve své historii odráží vášeň ke kávě a fascinující kolumbijskou zemi.

V roce 2010 navštívil belgický námořní důstojník Pierre Dumaine svého dobrého přítele Maria Alexandra Grajalese v jeho rodném městě Apia, které leží v kávové zóně Kolumbie. Pierre byl fascinován krásou vysokohorské krajiny a šlechetností místních obyvatel, malých skromných zemědělců kávy, ale velkého lidského charakteru.

Mezi nimi se zrodila myšlenka koupit kávovou farmu a vydat se tak do odvážného projektu s mottem: Dát mezinárodní slávu městu Apia za dobrou kávu. Farma Barcelona byla pojmenována po předchozím majiteli farmy, vášnivým fanouškem fotbalového týmu Barcelona.

S postupem času a silou vůle změnili prostou farmu na moderní kávový podnik založený na 3 principech: Kvalita - Ekologie - Sociální závazek.

Zlepšili všechny procesy od pole k samotnému šálku kávy. Vysázeli kávové odrůdy dávající výbornou kávu, používají biologické zemědělství zahrnující všechny možné systémy biologické úpravy vody jak pitné tak užitkové, aby zajistili minimální dopad na přírodu. Úspěch byl takový, že brzy mohli do svého projektu zahrnout i jiné sousední farmy. V této chvíli farma Barcelona vede Asociaci malých farem, která dělá velké pokroky jako jeden celek.

V srpnu 2015 založili na farmě baristickou školu, která trénuje baristy na vysoké úrovni, a umožňuje tak úspěšnou kariéru dětem pěstitelů kávy.

Farma Barcelona je příkladem dokonalé symbiózy mezi podnikáním a všeho co jej obklopuje.