ESPRESSO
Více pražené kávové zrno pro přípravu silného a aromatického espressa s vyváženou chutí. V kávách převládají čokoládové či karamelové chutě s minimální aciditou.
POPIS PRODUKTU
Oblast: Risaralda, Kolumbie
Farma: La Concha
Nadmořská výška: 1680 - 1757 m n. m.
Odrůda: Colombia Supremo
Zpracování: Promyté
Sklizeň: Červen 2019
Certifikace: Káva z rukou farmáře - mikrolot
SCAA: 84,5
Profil pražení: tmavší, espresso
HISTORIE FARMY
Před 10 lety se pan Julio Cesar Echeverry, který byl nadšený svým životním projektem kávy, rozhodl koupit od pana Horacia Vanegase farmu. Farma se jmenuje LA CONCHA a nachází se v sousedství Pavero. Nemovitost měla již v té době kultivaci kávy a její rozloha činí 10,24 ha.
Původně bylo pěstování kávy založeno pouze na odrůdě CATURRA, ale JULIO CESAR, který farmu plně obnovil, vysel na své pozemku i jiné kávové odrůdy. Proto jsou zde dnes k dispozici následující typy káv: Caturra: 17 000 stromů, Castillo Naranjo: 5 000 stromů, Catimore: 10 000 stromů a Caturra - Supremo: 20 000 stromů. Sklizeň byla řízena inovovanými technickými postupy, což umožnilo sklízet všechny zmíněné odrůdy v dobrém stavu a ve velmi dobré kvalitě.
I díky své nadmořské výšce (1680 až 1757 m nm) má farma velmi příznivé mikroklima pro produkci vysoce kvalitních káv