Los Alpes, Caturra - 1000g

Vyprodáno

100% arabika Kolumbie

Dominuje chuť mléčné čokolády, kterou doplňují jemné tóny oříšků. Káva má lehkou ovocnou aciditu. Ideální na espresso, ale hodí se i na filtr.

Datum pražení: 23.06.2022

670,00 Kč

POPIS PRODUKTU

Oblast: Antioquia, Kolumbie

Farma: Los Alpes

Nadmořská výška: 1650 - 1950 m n. m.

Odrůda: Caturra Excelso

Zpracování: Promyté

Sklizeň: Říjen 2020 - Únor 2021

Certifikace: Káva z rukou farmáře

SCAA: 82

Profil pražení: tmavší pražení, espresso


HISTORIE FARMY

Farmu Los Alpes najdete přímo pod pohořím "Farallones del Citará" obklopenou lesem Cochuana. Navzdory své jedinečné topografii je farma jen kousek od Bolivaru v departementu Medellín v Kolumbii.

Farma se nachází v nadmořské výšce kolem 1 650 až 1 950 m nm a je magicky chráněna mraky. Mohutné hory poskytují jedinečné mikroklima: ze západní strany přicházejí vlhké proudy vzduchu z Tichého oceánu, zatímco na východní straně proudí horký vzduch stoupající po svazích z kaňonu řeky Cauca. Toto zvláštní klima umožňuje kávovníku produkovat kávu po celý rok, protože poskytuje dvě velmi vyvážená období dešťů za rok. Proto stromy produkují květy a poté dvakrát ročně třešně kávy. Několik potoků, řek a vodopádů přitéká přímo z hor a poskytuje bohaté zavlažování.

Farma Los Alpes byla založena v roce 1974 a dnes 100 hektarů je osázena keři kávovníku (100% Caturra) a zbytek farmy je přirozeně zachován. Doña Elvia a Don Juan Arboleda řídí farmu společně se svými dětmi Juanem Alvarem a Olgou. Farma má vlastní tzv. promývací mlýn pro mechanické odstranění slupky a části dužiny, poté začíná proces fermentace, který trvá 15 až 19 hodin - v závislosti na relativní vlhkosti. Po důkladném umytí kávy začne proces sušení, který trvá až sedm dní.

Tato káva Caturra Excelso z farmy Los Alpes obvykle přichází s příjemnými tóny sladké mléčné čokolády, lehkou ovocnou kyselinkou a nádechem oříšků.